Катастрофа между линейка и мотопед в Стара Загора вкара двама в болница

Вчера, около 17,50ч., по ул.”Генерал Делчев” в Стара Загора, се движил специален автомобил (линейка) „Ситроен Джъмпер”, с включена светлинна и без включена звукова сигнализации. На кръстовището с ул.”Капитан Петко Войвода”, след маневра „завой на ляво”, автомобилът навлязъл в кръстовището и настъпил сблъсък с движещия се по път с предимство мотопед, управляван от 33-годишен старозагорец. В следствие на настъпилото ПТП, 29-годишния водач на линейката е получил мозъчно сътресение, а водачът на мотопеда – мозъчно сътресение и разкъсно-контузна рана на главата, с временна загуба на съзнание. Двамата водачи са настанени за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

По ул.”Мусала” в Стара Загора вчера, малко след 18,00 часа се е движил лек автомобил ”Сеат Ибиза”, управляван от 28-годишна жена от Стара Загора. На кръстовището с ул.”Армейска”, предприела маневра „завой на ляво” и не пропуснала насрещно движещото се возило ”Опел Вектра”. В следствие на настъпилото ПТП жената е получила натъртване на гръден кош. Пострадали са и 28- годишния водач на .”Опел Вектра”-та (контузия на дясна китка) и 24-годишния му спътник (контузия на ляв крак и охлузни рани). Тримата пострадали са обслужени амбулаторно и освободени, без опасност за живота. Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за двамата.

По АМ „Тракия”, се е движил лек автомобил ”Мерцедес”, управляван от 29- годишен мъж от Свиленград. На км.161 автомобилът застигнал и блъснал отзад товарен автомобил .„Волво”, който в същия момент изпреварвал друго МПС. В следствие на ПТП, водачът на лекия автомобил получава фрактура на бедрена кост, а 67-годишната му спътничка – контузии на гръден кош и корем. Същите са прегледани на място от екип на ФСМП – Чирпан, след което са транспортирани и настанени за лечение в УМБАЛ „Св. Георги” – Пловдив, без опасност за живота. Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за двамата.

Ползвани са обезопасителни колани.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top