Старозагорски петокласници написаха сборник със задачи по математика

Задачи по математика, създадени в старозагорското Шесто основно училище „Свети Никола” ще решават ученици от Европа. Задачите са представени в сборника „Математика на преживяванията” и са резултат от проекта „Наука на сцената”. Това съобщи в Нели Христозова, преподавател по математика. Тя е единственият български учител, който участва в проекта на Европейската комисия по образование. Избрана е след международен конкурс в Лондон, миналото лято.

Общо 87 ученика от пети клас са създали 101 задачи, включени в сборника, който е преведен  и на английски език. Те представят две теми – животът през бронзовата ера и историята на Стара Загора. В началото на годината учениците подредиха и атрактивна изложба по темата.

Официалният финал на двугодишният проект ще бъде догодина през юли, в Дебрецен, Унгария. По време на международния форум ще бъдат представени изложбите, книгите и сборниците, които са подготвили учениците от различни европейски страни. 

Представянето на сборника ще се състои на 10 юни от 17,30 часа в залата на Регионален исторически музей Стара Загора. Тиражът на издаденото помагало е 160 броя, които вече са изкупени.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top