Световно известният дерматолог проф. д-р Петер Карл Кол стана почетен доктор на Тракийския университет

Световно известният немски лекар проф. д-р Петер Карл Кол беше удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза”   на Тракийския университет. Това реши  Академичният съвет на университета, обяви на тържествена церемония ректорът проф. д-р Иван Въшин. Той връчи на проф. Кол и академичните знаци на почетното звание - свитък на латински език и почетен знак на Тракийския университет.

Почетното звание се присъжда на проф. Кол за значителен принос към развитието на медицинската наука и за академичното сътрудничество с Тракийски университет. Той е ръководител на Университетска клиника по дерматология и венерология на Университетска болница Вивантес на Медицински университет „Шарите” в Берлин, Федерална република Германия. 65 г. лекар е възпитаник на университета в Хайделберг, специализирал е в университети в САЩ, Унгария и Белгия. Автор е на 155 научни доклада с импакт фактор. Член е на Кралската академия по дерматология на Великобритания и Международното дерматологично дружество.

С негово съдействие са специализирали в Берлин специалисти от Клиниката по дерматология и венерология на Медицинския факултет на Тракийския университет. В Университетската болница в Стара Загора Проф Кол. е демонстрирал иновативни операции. Участвал е с доклади и в три международни конференции, организирани от Медицинския факултет в Стара Загора. 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top