Откриват официално новата трибуна на “Трейс Арена“ в събота

Официалното октриване на новата трибуна на стадион „Верея“ ще бъде на 14 май (събота). Проектът се реализира по програма JESSICA- европейска инициатива за устойчиво градско развитие.

Сдружение с нестопанска цел „ФК Верея“ изпълни инвестиционната програма предвидена в договора с община Стара Загора за модернизация на общински стадион в кв. „Кольо Ганчев, с цел устойчиво развитие на спортната активност в града. Частната инвестиция е на стойност 5млн. лева. Стадионът е пример на добра практика и взаимодействие между публичния и частния сектор при изпълнение на политиките и мерките за развитие на спорта /спортната инфраструктура.

Триетажното съоръжение отговаря на всички съвременни изисквания и покрива критериите на УЕФА***:  покрити с козирка седалки за зрителите; модерни съблекални, съдийска стая и стая за ВИП зрители, помещения за масаж и физическа подготовка, лекарски кабинет, зала за пресконференции и коментаторски кабини, сервизни помещения, паркинг. За хората в неравностойно положение е изграден  панорамен асансьор.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top