Утре Стара Загора посреща вкусовете на света

Стара Загора е първият град, в който ще се проведе Международен кулинарен фестивал „България посреща вкусовете на света“, чиято цел е кулинарните традиции, обичаи и многообразието на културите на света да бъдат мост за партньорство и развитие. Той се открива официално утре от 11.00 ч., в МОЛ Галерия. Организатори са Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата и Агенцията за регионално икономическо развитие в партньорство с Министерство на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб и 20 чуждестранни посолства у нас.

Фестивалът е продължение на инициативата „Мислиш си, че познаваш България!?“, която през миналата година популяризира страната ни като предпочитана туристическа дестинация. Специфичното за събитието в Стара Загора е, че пред представителите на дипломатическите мисии и други гости от национални и международни организации и потенциални инвеститори, ще бъде представен икономическият, туристически и инвестиционен потенциал на регион Стара Загора.

Събитието има ясна благотворителна кауза: със събраните дарителски средства ще бъдат оборудвани с липсващи специализирани уреди линейките на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора. Срещу минимално дарение от 3 лева в подкрепа на каузата, посетителите на събитието, ще могат да дегустират приготвените по време на презентациите кулинарни специалитети от страните участнички, местни специалитети и чудесни вина и напитки.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top