Филм за Стара Загора с номинация на филмовия фестивал „На източния бряг на Европа“

Документалният филм „Стара Загора – свидетел на историята“ е номиниран за награда на единствения у нас филмов фестивал с туристическа тематика „На източния бряг на Европа“. Той се провежда  в рамките наМеждународното туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново от 14 до 17 април.

Филмът популяризира културно-историческото наследство на хилядолетния град и е заснет по поръчка на Община Стара Загора през 2013 г. Лентата ес продължителност 30 минути  и е включена в поредицата „Световните градове“, излъчвана по Българската национална телевизия.Стара Загора участва и в Национален конкурс „Чети и пътувай“. В четвъртото му издание, Община Стара Загора се състезава с три постера в категорията „Най-оригинални плакати за събития в областта на културниятуризъм“  - „За свободата… Да развеем българското знаме!“, „Медицина и козметика в античната епоха“ и „Старозагорското въстание 1875 г. – прелюдия към свободата“.

Общинският Туристически информационен център ще представи своята дейност и добри практики, които спомагат за развитието на културния туризъм и значението му за региона и страната.

Наградите в конкурсната програма ще бъдат връчени на заключителната официална вечер.

Коментирай!

#1
Нет Пирата - 2016-04-08 14:45:22

Казват ли как корумпиранта община се опитва да унищожи над 300 декара парк или е в патриотичен стил Стара Загора е най- великия град в източна Европа ? заснет по поръчка на Община Стара Загора - това отговаря на въпроса...

Още новини

Scroll To Top