Мъртво пиян шофьор мина през крака на полицай в Старозагорец

Вчера около 16,00 часа в село Богомилово се е движил лек автомобил ”Опел Астра”, управляван от 47- годишен мъж от Стара Загора. На ул.”Иванка Терзиева” водачът не спрял на подаден със стоп-палка сигнал, ускорил скоростта, като с предна дясна гума на автомобила преминал през ходилото на десния крак на полицейския служител и продължил движението си.

Автомобилът е спрян на 3км. от произшествието и при тестване на водача с техническо средство за употреба на алкохол, същото отчело 2,66 промила. Старозагорецът е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора.

Образувани са незабавно полицейско и досъдебно производства. Полицейският служител е обслужен амбулаторно в УМБАЛ – Стара Загора и освободен, без опасност за живота.

Малко преди полунощ днес по ул.”Хаджи Димитър Асенов” в Стара Загора, управлява лек автомобил ”Рено Клио” след употреба на алкохол – 1,89 промила, установено с техническо средство и без СУМПС. На водача е съставен АУАН по ЗДвП. Старозагорецът е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top