В навечерието на Трети март националният флаг се вее на четирите входа на Стара Загора

В навечерието на Трети март бяха поставени 20-метрови пилони на четирите входа на Стара Загора, на които вече се вее българското знаме. Инициативата за монтирането им бе подета миналата година, когато бе изработен и 300-метровият български флаг, който води празничното шествие по повод Националния празник на България.

Предложението за поставяне на знамена на входовете на града бе на кмета Живко Тодоров и командира на Втора механизирана бригада ген. Димитър Илиев. То бе подкрепено от Камарата на строителите в Стара Загора и доброволци, които осъществиха цялостната реализация на идеята. Проектът е съгласуван с Камарата на архитектите в Стара Загора, архитектурния отдел в Община Стара Загора и местните браншови организации,   спрямо всички изисквания за устойчивост и издръжливост. Изпълнението му е дело на фирми от града, а конструктор е инж. Нина Папазова.

Трибагрениците, които ще се веят от 20-метровите пилони са с размери 3х5 метра и са изработени в общинското предприятие „Мересев“, където бе създаден и внушителният 300-метров флаг миналата година.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top