Старозагорски третокласници изнесоха урок по родолюбие в памет на Васил Левски

Областният управител на Стара Загора Георги Ранов и зам. областният управител Мариана Кръстева присъстваха днес на открит урок по родолюбие в старозагорскто СОУ „Васил Левски”. Часът на децата от III „Б” клас бе на тема „Времето е в нас и ние сме във времето” и беше посветен на годишнината от обесването на Васил Левски, която отбелязваме на 19 февруари. Гости на класа бяха и директорката на училището Лина Борисова, представители на РИО-Стара Загора, начални учители.

В началото на урока няколко деца пресъздадоха момент от разказа „Апостолът в премеждие” на Иван Вазов. После момичетата и момчетата от класа отговаряха навъпроси на своята класна, свързани с живота и делото на Васил Левски. Третокласниците показаха отлични знания. Те рецитираха стихове за Левски и се надпреварваха да разказват това, което са научили за Апостола на свободата.

След приключването на часа  Ранов поздрави децата и тяхната класна г-жа Татяна Николова за прекрасния урок и им благодари за проявеното усърдие. Той подари на всеки ученик книжката „Васил Левски в детските очи” на проф. Иван Стоянов. Третокласниците получиха от областния управител и топки за волейбол, футбол и народна топка.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top