28 септември 2022

Целодневна детска градина „Светлина“ в Стара Загора посреща 40-годишен юбилей в напълно обновена сграда

Целодневна детска градина „Светлина“ в Стара Загора посреща 40-годишен юбилей в напълно обновена  сграда

С напълно обновена след ремонт сграда Целодневна детска градина №10 „Светлина“ в Стара Загора посреща своя 40-годишен юбилей. Зам.-кметовете Иванка Сотирова и инж. Янчо Калоянов символично прерязаха лентата на детското заведение, след продължилите 6-месеца ремонтни дейности по проект „Красива България“. Той бе реализиран от Община Стара Загора и е на стойност над 250 000 лв.

„В този мандат на кмета Живко Тодоров ще приключим с цялостното обновяване на инфраструктурата на детските и на учебните заведения. Тази година завършваме ремонтите на детските ясли“, отбеляза ресорният зам.- кмет Иванка Сотирова. По думите ѝ, в ЦДГ „Светлина“ работи прекрасен персонал, който много добре се грижи за децата, ръководен от директора Йоанна Димитрова, с волята и благоразположението на родителите.

Прeди обновяването по „Красива България“ е осъществен проект по ПУДООС с изграждане на площадка за родители. Детската градина получи като подарък и дървен трон със сови, които припознава като свой символ. В ДГ „Светлина“ се работи по редица проекти „Сеанси по психомоторика“, „Училище на две скорости“, „Оптимизация на взаимодействието детска градина-семейство“, „Устойчиво образование сред природата“, „Европейски корени“, „Училищната мрежа“, Учим за гората – модел за успешно сътрудничество за устойчиво развитие“, „Да играем заедно“ по програма „Еразъм“ с партньори Полша, Франция, Турция и Румъния. ЦДГ Светлина има в богатата си колекция грамота за любима детска градина за 2014 г., организатор е на турнир по плуване „Весел делфин“, има почетна грамота от СПК „Траяна“, Зелен флаг от „Екоучилища“, и е организатор на конференция „Водим бъдещето за ръка“.

Mалчуганите от детското заведение участваха по проекта на Държавна опера Стара Загора Viva la musica, а от отбора на детската градина организират турнир срещу отбор на футболисти на „Берое“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top