Неправоспособен шофьор блъсна 76-годишен старозагорец

В последния работен ден на миналата седмица около 16:00 ч., в Стара Загора по ул."Августа Траяна", след кръстовището с ул. "Отец Паисий", в посока изток, се е движил лек автомобил"Мерцедес", управляван от неправоспособен мъж  на 41 години от  Стара Загора. При движението си на около 20 м. след пешеходната пътека на кръстовището, удря 76- годишен пешеходец от Стара Загора. Пострадалият е откаран в ЦСМП-Ст.Загора, прегледан и настанен в НХО за наблюдение, без опасност за живота, с нараняване в областта на главата. Водачът на автомобила е напуснал местопроизшествието, като в последствие е установен от полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора. Тестван в с техн.средство "Дрегер 7510", което е отчело 0.00 промила.

От пресцентъра на МВР съобщават и за още един пътен инцидент с управляван автомобил от неправоспособен водач- мъж на 44 години от Стара Загора. По време на движението на лек автомобил  "Форд" шофьорът не се съобразява с пътните условия скорост (мокра пътна настилка) и с релефа на месността, на ляв завой водачът губи контрол над автомобила, навлиза в лентата за насрещно движение и странично блъска движещото се в посока север возило"Форд", управлявано от 65 – годишен мъж от  Стара Загора.

В следствие на удара водачът получава натъртвания по цялото тяло и е настанен в НХО при МБАЛ "Проф.д-р Ст.Киркович" гр. Стара Загора, без опасност за живота. Нанесени са материални щети по двата автомобила. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство "Алкотест Дрегер 7510" № 0019, който е отчел 0.00 промила на водача на л.а. «Форд» и 1.86 промила на неправоспособния водач. Съставен му е АУАН и издаден талон за медицинско изследване.

Образувано е бързо производство.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top