Берое представи юбилейната си емблема

„Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора“ ЕАД представя своята юбилейна емблема по случай 100 години организиран футбол в Града на липите, поетите и правите улици. Юбилеят, който минава под наслова „100 години СВЕТЪТ Е БЕРОЕ“ ще има своята кулминация на 6 май 2016 година.

Както е известно на 6 май 1916 година се счита за начало на организирания старозагорски футбол, чиито традиции през 1959 година наследява обединеният спортен клуб Берое с официалния си учредителен документ от събранието на 19 март 1959 г. На 6 май започват редовните занимания на футболната чета към туристическо дружество Верея.

Новото лого на тима събира в едно традицията, историята и символиката на Стара Загора и Берое, като ги обгръща в една модерна и красива опаковка. Емблемата бе създадена специално за Берое като част от конкурса за юбилейна емблема. Неин автор е Михаил Михайлов

Юбилейната емблема обединява в себе си най-добрите елементи от досегашната емблема на клуба с крепостта символизирана с три кули в горната част, стилизира буквата „Б“ и има в себе си геометрични бразди, свързващи я със Стара Загора.

снимка:beroe.bg

Коментирай!

#1
Фен - 2016-01-13 13:48:51

Старата емблема ми харесва повече !

Още новини

Scroll To Top