Съдът решава дали да касира изборите за общински съветници в Стара Загора

До 10 дни Старозагорския Административен съд ще реши дали ще бъдат касирани изборите за общински съветници за Стара Загора. Днес бяха изслушани трите вещи лица, назначени по делото: Гергана Георгиева, Димчо Господинив и Веселина Недялкова които заявиха, че са били единодушни по време на преброяване на бюлетините и изготвяне на заключението.

По време на заседанието адвокатът на Чорбаджиев Ивелина Илиева оспори изборите в 8 секции като заяви, че за действителни са считани бюлетини с фабрични номера от кочана, т.е. не са били късани горните отрязъци. "Става въпрос за 1836 изборни бюлетини в секции 6,12,43,49,124,154,169 и 197, където са били зачитани бюлетини с горни отрязъци. По този начин може да бъда проследен вотът на избирателя и да се знае кой за кого е гласувал. ", заяви адвокат Илиева.

Тя поиска от съда изборите за старейшини в Стара Загора да бъда касиран. Зад тезата искането да не бъда уважено застана председателят на ОИК Теодора Крумова, която е категорична, че фабричните номера са за защита на самата бюлетина. "В самото заседание не са изложени никакви доказателства за конктолиране на вота. Има секции с 1000 гласуващи, поради това е невъзможно да се проследи вота на избирателите".

След изготвяня на съдебно-статистическата експертиза стана ясно,че няма да има промяна в общинските съветници на РБ в Стара Загора с 2 гласа преднина старейшина остава Румен Ройдев.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top