Жълт код за горещо време днес в Стара Загора

Жълт код е обявен в Старозагорска област, заради опасно високи температури, съобщиха от НИМХ

На 2 септември кодът ще е в сила и за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Плевенска, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Сливенска, Ямболска, Хасковска и Кърджалийска.

В повечето области максималните температури ще са около 35-38 градуса. За останалите области в страната е обявен зелен код.

Времето ще бъде слънчево, сутринта - топло, а след обяд - горещо, с максимални температури между 33 и 38 градуса, в София - 33, по-ниски ще са по морския бряг.

Температурите в страната са над обичайните за началото на септември, без да достигат измерените досега екстремни стойности, уточниха от НИМХ. И в планините ще е слънчево и твърде топло. На 1200 м дневната температура ще достигне 27-28 градуса, на 2000 м - около 19-20. Вятърът по билата ще е от изток, предимно слаб.

По Черноморието ще е слънчево. През деня ще се появи слаб бризов вятър. Максималните температури ще бъдат около 30 градуса. Вълнението ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25-27 градуса.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top