Операта стартира сезона на 17-ти септември с Набуко

На кафе пред Операта директорът и Огнян Драганов разказа пред медиите акцентите в програмата за предсезонния месец септември и за очакваните заглавия до края на годината.

На 17 септември е с „Набуко“ от Дж.Верди на Античния форум в адаптирана версия от Огнян Драганов и Димо Костадинов и с участието на големи артисти като Венцеслав Анастасов и Ивайло Джуров и водещите солисти на операта ни Елена Баръмова, Милко Михайлов и др. На 18 септември е премиерата на танцовия спектакъл „Безвремие“ с балетната трупа на Държавна опера-Стара Загора. „Иска ми се с този спектакъл да вдъхнем сила и кураж на балетната ни трупа, която ще работи с двама брилятни млади хореографи – Виолета Витанова  и Станислав Генадиев.“ – каза Огнян Драганов. Изключително интересен ще бъде концертът „Цигулката в киното“ със солист Чавдар Вълков на 23 септември и с музика от филмите „Червената цигулка“, „Списъкът на Шиндлер”,  „Кръстникът”, „Дами в лилаво”, „Гладиатор”,  „Хари Потър”, „Мисията невъзможна”, „Карибски пирати” и др.

„Амбициозна програма, представяща зрелостта и младостта на Операта ще предложим от 18 часа до полунощ в Нощта на изкуствата на 25 септември“ – акцентира директорът на Операта. На 26 септември трупата ще очарова меломаните с една великолепна постановка на „Трубадур“, за която пристига сопраното със световна кариера Драгана Радакович. „Откриваме сезона официално на 8 октомври с втория спектакъл на „Трубадур“, в който ще участва румънският баритон Йонуц Паску в ролята на Граф ди Луна. Младият баритон спечели сърцата на публиката в Стара Загора на премиерата, сега го очакваме отново при нас“- сподели Огнян Драганов.

До края на годината предстоят премиери на операта „Лучия ди Ламермур“ от Гаетано Доницети със солистите на операта ни Деси Стефанова, Яница Нешева, Ивайло Йовчев, Валери Турманов и др. Също така и на две заглавия за деца – „Червената шапчица“ и „Котаракът в чизми“ от Цезар Кюи и на „Пинокио“ от Ал.Йосифов с режисьор младият и талантлив старозагорец Денис Иванов. През декември ще бъде представен балетът „Лешникотрошачката“ от П.И.Чайковски и на самия 31 декември в 18 часа в Операта започва празничния спектакъл „В двореца на принц Орловски“.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top