6-годишно старозагорче почина при катастрофа днес

Днес в 07:25 ч., в ОДЧ на ОДМВР – Стара Загора, е получено съобщение от ЦСМП при МБАЛ – Стара Загора, за прието пострадало дете на възраст 5 – 6 г., в тежко състояние, което в последствие е починало.

Детето е докарано в болничното заведение от мъж на 45 г., от  Стара Загора, водач на товарен автомобил "Форд Транит", собственост на старозагорска фирма. При извършени процесуално-следствени действия е установено, че шофьорът е управлявал товарния автомобил по ул. "Гьоновец" в Стара Загора, на заден ход, без да се убеди, че пътят зад него е свободен, и е блъснал детето.

Установена е самоличността на детето, което е на 6 г. от Стара Загора. Водачът е тестван с техническо средство - "Алкотест дрегер 7510", който е отчел 0.00 промила. В сектор “Пътна полиция” при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

Също днес в 10:54 ч., в РУ – Гълъбово, е получен сигнал на тел.112 за възникнало ПТП с настъпила смърт на ул. "Съзлийка". На място е установено, че сметосъбирачна машина "МАН", управлявана от мъж  на 47 г. от  Гълъбово,  движейки се по ул."Съзлийка", посока юг – север, е блъснала 67-годишна жена от същия град. В следствие на удара жената е починала.

Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство - "Алкотест дрегер 7510", който е отчел 0,00 промила. Образувано е досъдебно производство.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top