Стара Загора отбелязват 178 години от рождението на Васил Левски с шествие и камерен концерт

На 18 юли, от 11.00 часа, пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски в Стара Загора ще бъде отбелязана 178-та годишнина от рождението му с поднасяне на венци и цветя. Ритуалът ще започне със заупокойна молитва в памет на Дякон Игнатий, отслужена от храмовото свещеничество на Катедрален храм „Свети Димитър“. В общоградския ритуал ще се включат и  Военният духов оркестър и почетеният караул от Втора тунджанска механизирана бригада.

От 17.30 часа, на IV-то експозиционно ниво в Регионалния исторически музей ще започне и камерен концерт по повод годишнината от рождението на Дякона. Музикалният поздрав ще бъде отправен от Васко Влахов, Милен Денев, Денис Иванов, Вилиана Богданска, Ивет Колева, Николай Влахов и ансамбъл „Аурора“. На пианото ще седне Полина Влахова. Входът е свободен.

За всички желаещи, музеен обект „Хилендарски метох“  ще бъде отворен за посетители на 18 юли,  с работно време: 9:30 ч. -12:30 ч. и 13:00 ч.- 17:30 ч. Входните такси са -  3 лв. за възрастни; 1 лв. за ученици, студенти и пенсионери; безплатно за деца под 7 години и посетители в неравностойно положение; беседа: 10 лв.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top