Утре пръскат срещу комари в Стара Загора

На 10.07.2015г. ще се извърши пръскане против комари на зелените площи, храсти, детски площадки и уличните дървета в Стара Загора. Дезинсекцията (пръскане срещу комари /имаго/летящи форми) ще се провежда по график в късните часове на деня – след 20 ч. Ще се използва препаратът  Цитрол 10/4 УЛВ на производителя “Пел Гар Интернешънал” ЛТД, разрешен от Министерството на здравеопазването - №0292 – 1/15.11.2006г. Той е високоефективен, бързо действащ пиретроид, който осигурява ефикасен контрол на летящи инсекти /мухи, комари и папатаци/ на открито. Активното действащо вещество е Циперметрин и Пиперонил бутоксид. Препаратът е ниско токсичен, гарантира безопасността за хората и домашните животни и не замърсява околната среда. През летните месеци пръскането ще се извърши двукратно срещу летящи форми на комари.

От Община Стара Загора предупреждават, че при неблагоприятни метеорологични условия – дъжд или силен вятър, е възможно графикът да се промени.

Към гражданите е отправена препоръка да не посещават зелените площи, в които е извършена дезинсекция до 01:30 часа на 11.07.2015 г.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top