15-годишна пешеходка е със “сътресение на мозъка“ след катастрофа

Вчера около 07,10ч. по ул.”Августа Траяна” в Стара Загора се е движел лек автомобил ”Фолксваген Пасат”, управляван от 61-годишен старозагорец. На кръстовището с бул.”Митрополит Методи Кусев” не пропуска и блъска пресичащото на пешеходна пътека 15- годишно момиче. Водачът е откарал пешеходката в ЦСМП-Стара Загора, която след преглед е оставена за наблюдение с диагноза „сътресение на мозъка” и охлузвания по тялото, без опасност за живота.

По обяд вчера по бул.”Св. Патриарх Евтимий” в Стара Загора се е движило возило .”Фолксваген Голф”, управлявано от 59-годишен мъж от Стара Загора. На кръстовището за бензиностанция „Зара Газ” блъска пресичащия булеварда товарен автомобил ”Форд Транзит”, управляван от  неправоспособен водач на 21 години от Калитиново, общ.Стара Загора. В резултат на удара е пострадала пътуващата на предна дясна седалка на лекия автомобил 57-годишна старозагорка.  същата е откарана в ЦСМП, където е прегледана и настанена за лечение в „Неврохирургия” на УМБАЛ-Стара Загора с комоцио, гръдна травма и счупено ребро, без опасност за живота. 

Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за двамата. Образувано е досъдебно производство.

Същия ден 2,40 часа след  полунощ по пътя от Стара Загора за Казанлък, се е движел лек автомобил ”Фолксваген Пасат”, управляван от 33-годишен мъж от Казанлък. На около 500м. след разклона за с.Черганово, общ.Казанлък, автомобилът удря внезапно излезлия на пътното платно  30-годишен пешеходец, руски гражданин, който е в нетрезво състояние. Пешеходецът е откаран и настанен за лечение в УМБАЛ-Стара Загора с фрактура на лява подбедрица, без опасност за  живота. Същият отказва да даде кръвна проба за анализ. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила. Образувано е досъдебно производство.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top