Студентка от ТрУ с престижна награда от конкурс на Министерство на туризма

Студентка от Тракийски университет получи днес награда от третия Национален студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематикa на тема „Какво не достига за вътрешното развитие на туризма в страната",  определена от Министерството на туризма. Носител на Втората награда от конкурса е Елена Господинова, Бакалавърска програма „Регионална икономика“.

"За първи път участвам в такъв тип студентски конкурс и изобщо не очаквах да спечеля, много съм щастлива", заяви Господинова.

Информираност за туристическите обекти, лошата инфраструктура и липсата на култура, са нещата, които не достигат за развитието на родния туризъм, е мнението на студентката. Според нея страната ни е забележителна с природните си дадености. „Искам природата да остане в натуралния си вид-и планината, и морето. Това е всичко, което трябва нашите и чуждите туристи да видят. Това е всичко, от което се нуждаем", смята Елена Господинова. Тя получи наградата за спечеленото второ място от от д-р доц. Соня Алексиева от Министерството на туризма, организатор на конкурса за най-добра разработка на туристическа тематика.

Възможностите за партньорство в маркетинга на туристическите дестинации обсъждат в зала 2 на общината представители на туристическите информационни центрове на Стара Загора, Пловдив, Казанлък, Хасково, Ивайловград и Свиленград, членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, представители на Министерството на туризма. Програмата на работната среща продължава в следобедните часове с посещение на Регионален исторически музей - Стара Загора, Античен форумен комплекс на Августа Траяна, Музей „Неолитни жилища", Джаз форум Стара Загора 2015 г.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top