Обсъждат развитието на туристически дестинации чрез общ маркетинг под липите

Работна среща на тема “Възможности за партньорство в маркетинга на туристическите дестинации“ събира представители на туристическите информационни центрове на Стара Загора, Пловдив, Казанлък, Хасково, Ивайловград и Свиленград. Кръглата маса ще се проведе на 12 юни, петък, в зала 2 на Община Стара Загора. Не нея ще присъстват представители на Министерството на туризма – Главна дирекция „Туристическа политика“ и Дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма“, както и членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).

Официалното откриване на срещата е в 10 часа. Следва работен панел с презентации за ключови обекти и събития, които могат да бъдат елемент от общ маркетинг на района, включващ територията на общините участници.

Ще бъде връчена награда от третия Национален студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика, с тема определена от Министерството на туризма. Носител на Втората награда от конкурса е Елена Господинова, студентка  от Тракийски университет Стара Загора, Бакалавърска програма „Регионална икономика“.

Дискусионният панел започва в 12 часа с презентация на тема: „Кои са работещите послания в туризма или как да инвестираме по-успешно в реклама, PR и специални събития“ с лектор доц. д-р Соня Алексиева, Нов български университет–София.

Програмата на работната среща продължава в следобедните часове с посещение на Регионален исторически музей-Стара Загора, Античен форумен комплекс на „Августа Траяна“, Музей „Неолитни жилища“, Джаз форум Стара Загора 2015 г.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top