Жълт код за интензивни валежи в старозагорско

Жълт код за интензивни валежи в старозагорско ще е в сила на днес, сочи справка в сайта на НИМХ.

Предупредителният код за потенциално опасно време е обявен и за областите Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол, Търговище, Шумен и Разград.
В тези области в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има интензивни краткотрайни валежи с гръмотевици. На отделни места количества 20-30 л/кв.м, в Рила и Пирин до 50 л/кв.м.
Преди обяд времето ще е предимно слънчево. Главно в часовете около и след обяд ще се развива купеста, в Южна и Източна България купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Очакват се градушки, съобщават още от НИМХ.

В следобедните часове в западните райони на Дунавската равнина ще се усили запад-северозападният вятър, а през нощта срещу четвъртък и в останалата част от страната.

Максималните температури, в повечето места, ще са между 20° и 25°, а в София около 20°.

В четвъртък ще има по-често значителна облачност. Преваляванията ще са на по-малко места и вече не така интензивни. Само в Родопската област след пладне са възможни по-съществени валежи. Вятърът в по-голямата част от страната ще остане от северозапад, предимно умерен, а в Източна България ще се ориентира от север-северозапад и до вечерта ще се усили. Хладно време, дневните температури ще се понижат с още 2-3 градуса и максималните ще са предимно между 17° и 22°.

Read more: http://society.actualno.com/Jylt-kod-za-intenzivni-valeji-v-12-oblasti--news_475167.html#ixzz3bJOui9KW

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top