Мобилно приложение показва туристическите забележителности на Стара Загора

Мобилно приложение показва туристическите забележителности на Стара  Загора

Община Стapa Зaгopa получи пooщpитeлна нaгpaда зa дигитaлeн мapкeтинг и ayдиo гид – мобилно приложение за смартфони. Приложението може да бъде изтеглено от мрежата, http://pocketguideapp.com/en/starazagora, работи автоматично и се ползва вместо екскурзовод за туристическа обиколка на града. Наградата беше присъдена от организаторите на Националния конкурс „Read & Travel” 2015 (Чeти и пътyвaй), по време на Международното изложение „Културен туризъм” - Велико Търново, което се проведе от 1 до 4 април 2015г. Участието на Община Стара Загора е във връзка с реализацията на проект „Античното наследство на Тракия“.

Аудио записи на български и английски език и карта с очертан маршрут са водачи в пешеходната обиколка „Стара Загора – град с история от 8000 години“, която включва 13 от най-интерeсните места в града и е с дължина 2.3 км. Продължителността ѝ е 2 часа, а обектите, включени в нея представят историята на града от далечната епоха на Неолита (VI хил.пр.Хр.) до наши дни. Маршрутът започва от Туристическия информационен център, в който може да се получи информация за работното време и входните такси на музеите, включени в обиколката. Придвижването до музей „Неолитни жилища” е с транспорт, в рамките на 10 минути от централна градска част. Вълнуващата разходка отвежда до Античния форумен площад и западната порта на Августа Траяна, главната улица (decumanus maximus) на античния град, красивите мозайки от частен римски дом, Музея на религиите, модерната сграда на Операта, Драматичния театър, Градската художествена галерия, Историческия музей...

По време на цялата обиколка, приложението позволява на посетителите да записват своите преживявания чрез снимки, видео, в т.ч и 3D, лични аудио коментари и само с едно кликване да ги споделят със своите приятели в социалните мрежи. Освен забележителностите от основния маршрут, виртуалният екскурзовод представя къщата на поета Гео Милев, красивия булевард „Митрополит Методий Кусев”, който води до най-големия парк на града, Кукления театър с пеещия часовник, Музея на бирата, Старозагорските минерални бани и други интересни за посещение места.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top