Завеждащ отделение в болницата в Стара Загора бил с фалшива специалност

Д-р Иван Вуцов, завеждащ отделение по инвазивна кардиология в университетската болница "Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора, е с фалшиво свидетелство по специалността. Това става ясно от преписка на Четвърто РУП-СДВР, заведена под номер 2023 от 2014 година след подаден сигнал от Медицинския университет в София, съобщи БНР.

До 2 октомври 2014 година д-р Вуцов е работил в отделението по инвазивна кардиология в частната болница "Тракия", която напуска, след като ръководството й разбира, че той няма необходимата квалификация по специалността. След това той се връща отново в университетската болница, където става завеждащ отделение.

В сигнал, изпратен до Главна и до Окръжна прокуратура в Стара Загора, както и до министъра на здравеопазването и до управителя на НЗОК, се излагат подробности за фалшивото свидетелство на д-р Вуцов.

До изобличаване на измамата се стигнало, след като служители на Медицинския университет в София решили да проверят достоверността на дипломата му по кардиология, за да му издадат сертификат за поставяне на пейсмейкъри. Оказало се, че д-р Вуцов е използвал номера на дубликат на свидетелството си за специализация по "вътрешни болести“, за да изработи фалшивия документ.

Д-р Славка Йорданова, директор на РЗОК - Стара Загора, заяви, че е поискала писмено обяснение за специализацията на доктор Вуцов от неговия работодател доц. Йовчо Йовчев - изпълнителен директор на университетската болница "Проф. Стоян Киркович" и е получила обяснението, но все още не се е запознала с него.

Същевременно доц. Йовчев отказа да коментира случая засега, но заяви, че ще заведе дело срещу кореспондента на БНР в Стара Загора за уронване престижа на лечебното заведение, което ръководи./ Източник.в.24 часа

Коментирай!

#1
red - 2015-03-16 00:02:38

Приказката за варела с катрана и българите вътре и липсата на охрана, защото самите българи издърпват този, които тръгне нагоре и не му позволяват да излезе водени злоба и завист....за поредно ще се окаже изключително вярна! Може ли да се вярва на рекъл-казал?! Нека първо се докаже и тогава да съдим.Но нали сме компетентни по всички въпроси и врели и кипели...Шибан народ,беше казал един професор и е абсолютно прав!!!

Още новини

Scroll To Top