Стара Загора ще обжалва спряната концесионна процедура за почистването

Община Стара Загора ще обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията за спряната процедура за възлагане на обществена поръчка за постоянен избор на концесионер по чистотата пред ВАС. Това съобщи Йордан Николов - заместник-кмет на общината. Поръчката на общината на стойност 30 милиона лева без ДДС и с петгодишен срок е обявена още на 7 ноември 2013 година.

Сега града временно чисти фирмата „Заубер“, след като общинският съвет прекъсна договора с „Нелсон чистота“. Последваха серия от дела, които концесионерът спечели. В средата на януари тази години стана ясно, че оферти за участие в конкурса са подали само двама кандидати и единият е отново „Нелсон чистота“. Тогава кметът Живко Тодоров прекрати поръчката с мотива, че има необходимост от допълнителни условия към кандидатите.  Последва жалба от „Нелсон чистота“ до КЗК и в края на февруари комисията се произнесе в полза на фирмата.

Обжалването ще бъде с мотив, че „Нелсон чистота“ са представили фалшиви сертификати за екологични стандарти. От ръководството на фирмата отговориха кратко: цялата им документация е призната от ВАС, а нотариус е проверил всичките им камиони, които са произведени след 2007 година и са със сертификати ЕВРО 4./БНР

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top