Представят книгата “Васил Левски по спомени на Васил Караиванов“ под липите

Другия четвъртък  от 17:30 ч. в зала № 33 на Регионален исторически музей - Стара Загора ще се проведат "Срещи в четвъртък", които този месец са част от програмата ни с инициативи по случай 142-годишнината от гибелта на Васил Левски.

Програмата на "Срещите" включва представяне на книгата „ВАСИЛ ЛЕВСКИ ПО СПОМЕНИ НА ВАСИЛ КАРАИВАНОВ-ПЪРВИ БРАТОВЧЕД НА АПОСТОЛА”. Гост лектори ще бъдат Стефан Караиванов, внук на Петър Караиванов и Дора Чаушева, директор на Национален музей “Васил Левски” в гр. Карлово.

Васил Караиванов е първи братовчед на Васил Левски. Касиер, а по-късно и председател на революционния комитет в гр. Карлово, пръв съратник на Апостола в родния му град и първи кмет на гр. Карлово след Освобождението. Д-р Петър Караиванов е  лекар, ортопед, доцент в Медицинска академия - София.  През целия си живот до 1988 г. той записва спомените на баща си Васил Караиванов, пази безценни автентични разкази, спомени и снимки на роднини и близки хора за Васил Левски и неговия род - едно честно и съвестно свидетелство за онова драматично време. Интересни и непознати факти за първия биограф на апостола Георги Яковлев Киров и първия уредник на музея на Апостола – Никола Славчев очакваме от Дора Чаушева, директор на Национален музей „Васил Левски”- Карлово.

Вход свободен!

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top