За 11-ти път на “Ваканция и Спа Експо“ под липите

За 11-ти пореден път Община Стара Загора ще участва на най-голямото туристическо изложение в България „Ваканция & Спа Експо – 2015“, което ще се проведе в Интер експо център – София, от 12 до 14 февруари. Туристическият информационен център, съвместно с Регионалния исторически музей Стара Загора и хотелите „Форум“, „Уникато“ и Парк-хотел „Стара Загора“ ще представят възможностите за туризъм в града.

Обновеният по проект на ОПРР и открит за туристически посещения през месец май 2014 год. форумен комплекс на Августа Траяна, ще бъде акцент в представянето на Стара Загора. Проектът „Превръщане на културно-историческите паметници от  Aнтичния период на Стара Загора в туристическа атракция“, с бенефициент Община Стара Загора, се реализира с основната цел, античният комплекс да се превърне в цялостен и атрактивен туристически продукт.

В дните на изложението, на щанда, изграден по специален дизайнерски проект в стила на античната архитектура, ще бъде представен богатия археологически потенциал на централната градска част на Стара Загора. Пространството, наситено с обществени и културни функции, с оформени зони за провеждане на празници, фестивали, концерти, учебни и образователни програми се превърна в притегателен център за туристически посещения. Гостите на изложението ще получат пълна информация за предлаганите тематични маршрути, ателиета, атракции и събития, възможности за настаняване, туристически пакети и др.

Чрез подготвените рекламно-информационни материали, мултимедийни продукти, филми и сувенири, посетителите ще се докоснат до духа на миналото и настоящето на Стара Загора. Изненада ще бъде и подготвената любопитна информация, свързана с живота на хората през Античността.

Изложението се провежда под егидата на Министерството на туризма и предоставя отлични възможности за полезни бизнес контакти между изложителите, представяне на разнообразни продукти, програми и оферти пред професионалисти и широката публика. Участват туроператори, пътнически агенции, хотели, балнеологични курорти и спа центрове, национални туристически организации, общини, професионални учебни заведения и др.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top