Двама с опасност за живота след катастрофи през уикенда

Вчера около 14:00 ч по път II – 55 в  Пчелиново в посока юг се е движил автомобил „Опел Корса”, управляван от 23-годишен мъж от  Кърджали. На около 100 м южно от намиращо се крайпътно заведение, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокра пътна настилка и дъжд), на десен завой водачът губи контрол над управлението, излиза вдясно от пътното платно по посока на движението си, удря се в предпазната мантинела, след което отскача и навлиза в лентата за насрещно движение, където се блъска в движещия се в посока север ТИР „Мерцедес 1224”,  управляван от 38-годишен мъж от Велико Търново.

От удара е пострадал водачът на лекия автомобил. Същият е откаран в МБАЛ – Стара Загора с опасност за живота. Пробата на водача на товарния автомобил за употребата на алкохол е отрицателна.

В събота 18:20 ч в землището на  Пчелиново в посока север-юг се е движило возило „Опел Вектра” , управляван от 54-годишен мъж от Павел Баня. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокра пътна настилка), на десен завой водачът губи контрол над управлението, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря странично в движещия се там ТИР „Ивеко”, управляван от турски гражданин.

В резултат на птп-то са пострадали пътуващите в лвкия автомобил 28-годишен мъж е с опасност за живота, водачът е с фрактура на нос, 3 ребра и комоцио, а пътуващата с тях жена е получила фрактура на черепа, без опасност за живота. Пробата за употребата на алкохол на водача на товарния автомобил е отрицателна, а водачът на „Опел” не е тестван поради влошеното му здравословно състояние.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top