НАП провери търговски обекти навръх Никулден

Шест търговски обекта за продажба на риба и рибни продукти са проверени от инспекторите на НАП в Стара Загора навръх Никулден. Няма констатирани нарушения на данъчното и осигурително законодателство,съобщиха от пресцентъра на НАП.

Продължават наблюденията на рискови търговски обекти и увеселителни заведения в областта, чрез системата за дистанционна връзка на касовите апарати с НАП. Тя съхранява данни за оборотите на търговските обекти, като периодично засича и отклоненията при определени групи търговци. В предвид серията празници през декември и януари, голяма част от контролния ресурс на приходната агенция е съсредоточен във вечерни и проверки през почивните дни.

От ведомството напомнят, че глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лв., а за юридически лица, укриващи обороти, от 500 до 2000 лв., може да се стигне и до запечатване на търговския обект.При проверки служителите на НАП винаги се легитимират със служебните си карти. Инспекторите на приходната агенция не приемат и не изискват плащания в брой, всички дължими глоби се заплащат единствено по банков път.

От НАП съветват гражданите да бъдат внимателни и да изискват  касова бележка при всяка покупка, особено при заплащане куверти за нова година или пакетни почивки за коледните и новогодишни празници.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top