Над 1000лв. се събраха днес на благотворителния базар за Митко

Днес  във фоайето на Община Стара Загора  се проведе благотворителен базар под надслов „Ненужното е нужно". Инициативата е част от кампанията „Месец на Митко", посветена на набирането на средства за лечението на 9-годишното момче от Стара Загора.

"Сумата, която събрахме е 1032,50 лв., които ще бъдат предадени на родителите на Митко. Надяваме се оставащата сума да се събере бързо и Митко да не изгуби зрението си. До преди провеждането на днешния търг оставаха приблизително 10 000лв.", каза пред starozagorci.com Олга Клисурова,част от организаторите.

Те припомниха, че все още не е приключил още търгът на книги, които е до 12 декмври. След което няколко дни ще се изчака купувачите да си вземат книгите и тогава ще стане ясна точната събрана сума.

В базара, срещу минимална такса за участие от 5 лв., желаещите можеха да се включат и да обменят ненужни за тях вещи, които биха се оказали полезни за други. Събраната сума от таксата ще бъде дарена за каузата.

Митко има проблеми със зрението от 2011 година. Без корекция с очила той вижда едва 5 %, а с очила - 20 %. След проведени няколко курса на стимулация на очния нерв в руска клиника настъпва временно подобрение.

При поредния контролен преглед през месец юни лекарите установяват, че има рязко спадане на зрението, което се дължи на образувание-глиом, притискащо оптични нерви в главата. Съществува риск Митко да изгуби изцяло зрението си, ако не се подложи на скъпоструващо лечение в Израел.

Организатори на събитието са фейсбук групата „Подари ненужното" и Община Стара Загора.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top