Риби – рекордьори готви Ути в центъра на Стара Загора

Рекордьорите тази година в рибната надпревара в Стара Загора са два 50- килограмови толстолоба и 40-килограмов амур. Достойна конкуренция са им шаран тежащ 35 килограма и двама братя близнаци – амури по 37 килограмаединият!

Никулденската фиеста се вихри в центъра на града под вещото ръководство на кулинарния гуру Ути Бъчваров. Той дирижира и състезанието по рибеничорби, които се майсторят в три 40-литрови казана.

Три отбора, с уникални рецепти, се борят за приза „Най-вкусна чорба”. Майсторлък показва тимът на журналистите „Щуките, който е в състав Венета Асенова от ТВ „Европа”, Мадлен Пеева от в. „Национална бизнес поща” и запаленият риболовец Матей Бонев – кореспондент на в. „Стандарт”.

Не им отстъпват „Сладкогласници“ от НЧ „Възраждане-1927“, с. Калояновец с „Рибена чорба по джанбазки“. Ръкави са запретнали и младите надежди от ПГОХ „Райна Княгиня“ в Стара Загора, които готвят „Бистра рибена чорба”. Самият Ути бърка риба плакия в най-големия тиган в България . Такива риби - красавици само в Стара Загора има, категоричен етелевизионният водещ, който твърди, че казан с чорба може да се спретне дори само с една от главите на отбраните екземпляри. В огромния му тиганпотънаха още 50 кг стар лук, 30 кг домати, моркови, орехови ядки, люти чушлета, целина, пащърнак и др.

За трета поредна година Община Стара Загора организира празник за Никулден, за здравето и благоденствието на старозагорци. Всички хранителни продукти са предоставени безвъзмездно от Си БИ ЕС Маркет. Рибата е дарение от Спортен клуб по риболов и фирма „Номиком”, а виното от „Шато Коларово”

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top