Пуснаха парното в болницата, сменят директора й

Заради допуснато немарливо отношение към пациентите и управлението на болницата в Стара Загора, министърът на здравеопазването предприе действия по свикване на извънредно заседание на Съвета на директорите за избор и упълномощаване на прокурист до провеждане на общо събрание за избор на нов Съвет на директорите и на нов изпълнителен директор.

В Министерство на здравеопазването са постъпили многобройни сигнали от медии и граждани, че пациентите на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" Стара Загора са оставени без отопление. В тази връзка министърът на здравеопазването д-р Петър Москов разпореди незабавна пълна проверка на дейността на лечебното заведение. Проверяващият екип е вече на място.

Министър д-р Москов е провел лично телефонен разговор с кмета Живко Тодоров, от когото е получил уверение, че парното ще бъде пуснато в рамките на днешния ден. Министерство на здравеопазването гарантира изплащането на натрупаните до момента задължения за отопление, както и необходимата за това сума до края на годината. В тази връзка министър Москов изказва специални благодарности за бързата реакция на кмета Живко Тодоров.

В старозагорската болница отоплението вече е пуснато.

Коментирай!

#1
овцата Доли - 2014-12-03 11:59:46

Егати злобната физиономия! И тая е ръководила болницата?

Още новини

Scroll To Top