Търсят се студенти за работа в Германия

Бюро по труда Стара Загора обяви , че 200 студенти от България имат шанс да се включат в лятна ваканционна заетост в Германия през 2015 г. Кандидатите могат да подават документите си в бюрата по труда по място на обучение.

Изискванията към кандидатите са:1. да са студенти в български висши учебни заведения; 2. да са на възраст между 18 и 35 години; 3. да са редовна форма на обучение;4. да не са последен курс на семестриално обучение; 5 да имат основни познания по немски език (най-малко три години изучаване на немски език);6. да са готови най- малко два месеца да работят в Германия.

Сферите, в които обикновено се получават предложения за работа, са селско стопанство; хотелиерство и ресторантьорство (сервитьори, камериерки, бармани, помощен персонал в кухня, общи работници); фирми за почистване на помещения и индустриални обекти; вериги за бързо хранене – McD’s; германските пощи.

Повече информация може да получите от сайта на Агенция по заетостта, в Информационния център на Агенция по заетостта на тел. 02/980 87 19, или на място в бюрата то по труда в страната.

За студентите в Тракийски университет повече информация може да се получи в гр. Стара Загора, ул. Стефан Караджа No8, ет.1, стая 102 или стая 112.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top