Миков: До края на годината очаквам най-високо ниво на задлъжнялост

Лидерът на Българската социалистическа партия Михаил Миков събра днес под липите общинските председатели на партията от Югоизточна България. Целта е да бъдат обсъдени нивото на консолидация на партията и способността й да води леви политики. Миков съобщи, че ще присъства  присъства на общинската отчетно-изборна конференция на общинската организация на БСП.

Първите седмици на новото управление, според лидера на БСП, са доказали, че то е дясно управление и отказът на „БСП-лява България“ да участва в него е правилен. Лявата коалиция е в позицията на единствена сериозна опозиционна сила и съответно в позицията на алтернатива на управлението.  Второто правителство на Бойко Борисов се е устремило непременно да извади България от първото й място по показател съотношение на БВП и дълг, вземайки новите заеми. Задлъжняването на страната ще е много сериозно, а и още в началото на 2015 г. всички ще усетим какво значи дясна политика, разясни  Миков. Според него ни очаква ръст на безработицата, особено в по-слабо развитите региони.

Лидерът на БСП каза пред журналисти, че лично ще отстоява пред останалите леви партии в ПЕС тезата, че АБВ няма място нито в ПЕС, нито в Социнтерна, защото по ред признаци можело да се съди, че не е лява партия. Важните политически фигури в АБВ непрекъснато повтарят, че няма ляво, няма дясно… При това положение да кандидатстват в либералния алианс. Ако кандидатстването в ПЕС е само за да си сложат на „ревера“  голяма политическа организация, това няма да стане. ПЕС не е значка, да си го носиш за престиж, а и АБВ участва в дясно управление и приема десни политики, бе тезата на лидера на БСП.

Дата за конгреса на БСП все още няма. Вероятно ще бъде напролет, достатъчно време преди местните избори, защото конгресът ще трябва да обсъди и теми като критериите за издигане на кандидати на партията за участие в местната власт и набор леви политики за местното управление. Отсега може да се каже само това, че в БСП трябва да бъде наложена дисциплина и то на всички нива, заяви Миков.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top