Новият областен управител на Стара Загора ще бъде Георги Ранов от СДС

Днес Правителството освободи областните управители на 24 от общо 28-те области у нас. Постовете си запазват само губернаторите на Хасково, Пловдив, Варна и Силистра.

Така от днес  Димитринка Петрунова вече не е Областен управител на Стара Загора. Нейния пост заема старозагорският лидер на СДС Георги Ранов.

Георги Ранов има две магистратури от Миннногеоложкия университет в София. Работи в частната сфера и е общински съветник от 2011 г.

Договорката между Премиера Бойко Борисов и Реформаторския блок била за назначаване на 5 областни управители от РБ, за които те предложили 9 имена, писа преди няколко дни в. "Труд". Конкретно в Стара Загора битката, според вестника, била между местните лидери на СДС и ДСБ – съответно старозагорецът Георги Ранов и казанлъчанина Иван Лапчев. Реформаторите са предложили поста на Георги Ранов.

Смени се очакват и при заместник областните управители на Стара Загора, назначени от правителството Орешарски. Те не бяха уволнени от служебното правителство на Близнашки, който освободи само Живка Аладжова и назначи Петрунова на поста старозагорски губернатор. Така казанлъчанката Теодора Иванова и строзагорецът д-р Тунджай Йозтюрк скоро също ще напусната Областната управа.

Според източници на  starozagorci.com едно от сигурните имена за нов зам. областен управител е това на Илия Златев, бивш лидер на социалистите в Стара Загора и сега председател на АБВ под липите. Старозагорци започнаха да се чудят дали поне втория заместник областен управител ще бъде представител на управляващата партия ГЕРБ.
 

starozagorci.com

Коментирай!

#1
az - 2014-11-26 22:26:22

http://pal.bg/?ref=43f3bibe02

Още новини

Scroll To Top