С над 3 млн.лв. общината преизпълни бюджетната си прогноза за 2014

95% от бюджета на община Стара Загора в частта собствени приходи са изпълнени. Очакваме до края на годината да минем 100%, коментира председателят на Общинския съвет Емил Христов. Поради тази причина се предлага актуализация на бюджета на общината за 2014 година в разходната част и промяна в инвестиционната програма. Актуализацията ще бъде разгледана на сесията на Общинския съвет следващата седмица.

„Увеличението е от 41 278 000 лева на 44 503 000 лева. Имаме едно значително превишаване на собствените приходи на общината. Предложението е 543 000 да бъдат за инвестиционната програма, 1 500 000 за текущи ремонти на улици, 55 000 за ремонт на пътя до село Яворово и 170 000 за двете нови детски градини", коментира Емил Христов.

Повечето пари в хазната според него идвали от мерките на Общината по спазването на наредбите и от налаганите на нарушителите глоби, както и от увеличаване на постъпленията от различни местни данъци и такси."През последната година бяха платени много стари задължения на граждани към общината, което ще бъде еднократно".

 

Коментирай!

#1
Мария Димитрова - 2014-11-21 09:51:22

За глобите на нарушителите - моите адмирации. Само глоби, докато не влезем в правия път.
Толкова по въпроса, че на този народ финансовите санкции май са единствената мярка, за да се научи да спазва правилата.
Как ще коментирате следния казус:
Лек автомобил е репатриран на наказателен паркинг. Да допуснем работната хипотеза, че има нарушение. На нарушителя не е съставен АУАН, няма законната възможност да подпише акта, да възразява, или не, да изчака наказателното постановление, да се възползва от правото да оспорва, или не и после да си плати за нарушението.
Съгласявам се, че може и да не се пише акт. Не се предоставя и снимков материал, който може да убеди нарушителя, че трябва да плати при освобождаване на колата.
С тези си действия и бездействия, общинските служители директно вменяват вината на водача и го принуждават да плаща, за да си получи автомобила.
Е, представете си, че човекът е от друго населено място, няма парите веднага да плати, няма пари и да се прибере у дома. Или другият вариант - случва се в петък вечер, има пари в банката, но вече са затворили, нямат дежурства в събота и неделя /банка Прокредит - просто един пример. До понеделник таксите се трупат...
Замисляли ли сте кои закони и човешки права са нарушени? Фактът, че хората масово не знаят и не си търсят правата не означава, че можете да ги нарушавате на базата на наредби, които противоречат на законите.
Успешен ден на всички

Още новини

Scroll To Top