Великолепната актриса Елена Азалова празнува 50-годишен юбилей

На 11 ноември актрисата от ДТ “Гео Милев” в Стара Загора Елена Азалова ще празнува своя юбилей. По този повод трупата на театъра ще играе на голяма сцена от 19.00 часа спектакъла “Световъртеж”, в който емблематичната старозагорска актриса участва.

Елена Азалова е актриса в Драматичен театър “Гео Милев” в Ст. Загора от юни 1991 година до началото на 1993 година и се завръща отново на 15 януари 2002 година. От 1993-та до 1999 година е актриса в ДКТ-Стара Загора. За тези 23 години тя направи запомнящи се роли (само за последните 12 години – над 25) и печели сърцата на публиката.

През 2009 г. Елена Азалова получава отличието „Най-добра актриса” за ролята на Теодора Сара (майка на цар Иван Шишман) в спектакъла „Иван Шишман” от Камен Зидаров на Международния фестивал Друмеви театрални празници „Нова българска драма 2009″.

elena azalovaПрез 2013 година за впечатляващо силното изпълнение на ролята на Мария Гаралда в спектакъла „Калнавал” от Жорди Галсеран, с режисьор Петър Денчев, Елена Азалова получи номинация в категорията „ВОДЕЩА ЖЕНСКА РОЛЯ” от журийната комисия на театралните награди „АСКЕЕР”.

През май 2014 година участието на Елена Азалова както в театъра, така и в културния живот на града, общината и региона бе оценено високо и тя бе удостоена с наградата “Стара Загора” в направление „Култура и изкуство”.

Елена Азалова се е посветила всеотдайно и целенасочено на своята професия. Превърнала е професията във форма на живот – безкомпромисен, добре обмислен и изпълнен с последователни стъпки на творчески търсения и жизнерадост в името на професионални предизвикателства и успехи.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top