Мъж спасил младо момче е номиниран за “Добър самарянин“

Сдружение „Самаряни“ получи шеста номинация за годишните награди „Добрият Самарянин“. Общественият конкурс се провежда ежегодно, като мисията му е да търси хора, помогнали на изпаднали в беда други хора.

Номинацията е получена от Бисерка Райкова. Тя номинира Милен Минков, баща на 3 деца, международен шофьор, като пише:

"В последните дни преминаващи под знака на урагана, който вилее над Ахтопол и региона, съдбата ми поднася примери за хора с големи сърца, в които се побира целия свят, които носят Любовта към живота и проявяват своето състрадание във всеки един момент!

Станах свидетел, как един мъж без грам колебание и с риск за живота си, се хвърли в кипящото море и спаси живота на младо момче!!!

Защо това момче е във водата е друга тема за разказване... Важното е, че този човек не се замисли и за миг, не започна да преценява и да се колебае, даже спря бащата, защото знае, че той ще реагира емоционално и е по-опасно и за него... разхвърли дрехите си, завързаха му въжетата и се хвърли там, където морето блъскаше с яростта на пет баловите вълни!

Изказвам специалните си благодарности и уважение към Милен, който без никакво колебание, с риск за собствения си живот, се хвърли в буйните вълни и спаси живота на младото момче! Това е постъпка на велик човек с голямо сърце, преизпълнено от състрадание и Любов към живота и хората!

Номинации се приемат до 5 ноември, 2014 г.
Церемонията по връчването на наградите предстои през декември.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top