Oткриват на обновената сграда на „Етносвят България“

На 8 ноември, събота, от 14.00 ч. ще се състои официалното откриване на обновената сграда на Културно-информационен център „Етносвят България“, намираща се в кв. „Три чучура-север“ на ул. „Кап. Петко Войвода“ 54. На събитието са поканени посланици, почетни консули и други представители на дипломатически мисии, акредитирани в България. Откриването е съпътствано от редица прояви в рамките на деня.

„Етносвят България“ е сдружение с нестопанска цел, което обединява физически и юридически лица от различен етнически произход – арменци, българи, гърци, евреи, поляци, роми, руснаци, турци, унгарци, украинци и американски граждани. Тяхното сътрудничество е насочено към социална етническа справедливост в обществото чрез предоставяне на равни възможности за изразяване на етническата индивидуалност посредством представянето на творчеството, традициите и обичаите на различните общности, живеещи в Стара Загора. Обновената сграда на Културно-информационен център „Етносвят България“ е предоставена от Община Стара Загора и има всички дадености да се обособи и превърне в действително културно и образователно средище и ще може да предоставя, чрез организираните прояви и форуми, възможности за равноправна изява на етническата индивидуалност – концерти, изложби, кръжоци по приложни умения, да подпомага представителите на отделните етнически групи в социалната им реализация.

ПРОГРАМА

8 ноември
14 – 15 ч. - Официално откриване. Празничен ритуал и представяне на творческата база
15.15 – 16.45 ч. – Обиколка на културно-исторически забележителности на Стара Загора. Посещение на Градска художествена галерия, Регионален исторически музей, Архитектурен комплекс „Музей на религиите“, Алея на етническите общности, Античен форумен комплекс на Августа Траяна
17 – 19.30 ч. -„Различни, но заедно“ – тържествен концерт в Оперен театър-Стара Загора, с участието на творчески състави и изпълнители от различни етнически общности.
Организатор: Културно-информационен център „Етносвят България“, със съдействието на Община Стара Загора.

Входът за мероприятията е свободен.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top