Пореден протест в Михайлово

Жителите на старозагорското село Михайлово се събраха вчера на пореден протест. Хората настояват да се вземат спешни мерки за рехабилитация на пътя между селата Ловец и Михайлово. Пътят бе разбит от тежкотоварните автомобили, превозващи камъни и чакъл при строежа на новата жп-линия между Калояновец и Михайлово, категорични са хората.

Проблемът в село Михайлово е от преди три години. Хората са писали до кмета на Стара Загора, областния управител и Министерството на транспорта. Досега обаче не са взети никакви мерки, разказа  Рени Николова от Инициативния комитет.

„Разрушеният път е свързан с ремонта на жп-линията. По него минаваха 40-тонни камиони, разнасяха инертни материали. Не знам какво ще стане оттук нататък. Има хора, които се заканват да легнат на линията", коментира Николова.

Хората от Михайлово се притесняват, че преди пътят да бъде оправен ще има пострадали. Случвало се е заради лошото състояние на пътя линейки да отказват да отидат до селото. Жителите смятат, че е възможно през зимата да спрат да им доставят хляб и хранителни продукти.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top