27 септември 2020

24,11 е избирателна активност в Стара Загора към 12.00 часа

25,409% е избирателната активност в област Стара Загора към 13:00 часа. Гласували са 77 872 човека. Най-висока е избирателната активност в община Опан - 44,344%, а най - ниска отново в община Казанлък - 22,61%.

В Стара Загора са гласували 24,106%.

9 са жалбите, постъпили в РИК до момента. В село Малко Кадиево коалиция от партии е подала сигнал, че кметският наместник стои продължително време пред секционната избирателна комисия, което изглежда като агитация за определена политическа сила. Идентични са и жалбите за селата Сладък кладенец и Пъстрово.

Има подадена жалба и срещу кмета на Мъглиж. Според местният лидер на една от партиите, кметът, заедно с още двама мъже, се е опитал да нахлуе в дома на общинския председател на партията в Мъглиж и я е заплашвал. Сигнал за инцидента е подаден на тел.112, но тъй като не е в компетенцията на РИК е изпратен до прокуратурата.

От своя страна кметът на Мъглиж е подал жалба срещу областния председател на същата партия за получена телефонна заплаха. Тя е във връзка с възпрепятстване на кмета при изпълнение на служебните му задължения по осигуряване на нормалното протичане на изборния ден на територията на общината.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top