„Различният поглед“ приема доброволци от Европа

Сдружението за съвременно изкуство и култура „Различният поглед“ приема първите трима доброволци от Испания, Словакия и Украйна, които пристигнаха по проект „CULTURE SHAKE“ по Европейска доброволческа служба към програма Еразъм +. В рамките на проекта пет доброволеца от различни страни на Европа ще работят в културни институции в Стара Загора до октомври 2015 г.

Александър Педа от южния украински град Бердянск вчера имаше работна среща в Регионалния исторически музей – Стара Загора, където ще помага по време на доброволческата си служба. Испанският доброволец от Мадрид Доминго Пино ще изпълнява своята доброволческа служба в Държавен куклен театър – Стара Загора, където ще се занимава с рисуване и дизайн. Пристигналият днес Адам Кубик от Словакия ще помага в сдружение “Различният поглед”, като се занимава с уеб-администриране, фото заснемане и организиране на събития. В средата на месец октомври ще пристигнат още две момичета от френския град Лион, които ще помагат в музея и в Регионалната библиотека “Захарий Княжески”.

Пристигналите доброволци вече натрупаха първи впечатления от нашия град. На 26 септември те помогнаха за организиране на Нощта на изкуствата в “Къщата на архитект Димов”, където Доминго Пино представи свое видео, а после посетиха различни културни институции. Вчера те присъстваха на премиерата на спектакъла “Страх“ в Кукления театър и бяха силно впечатлени.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top