Няма регистрирани бежанци в старозагорско

Във връзка с тежките метеорологични условия и проливните дъждове, предизвикали наводнения в община Стара Загора в Дирекция "Социални подпомагане" Стара Загора до момента са приети общо 88 молби-декларации за еднократна помощ като 39 от тях са отпуснати и изплатени до 18 септември, останалите 49 са в процес на обработване.

През месец август са били отпуснати 155 месечни помощи и 115 лица са извършили обществено полезен труд, съобщи днес директорът на Дирекция "Социално подпомагане" Петя Чакърова.

Тя подчерта, че към момента на територията на Стара Загора няма бежански семейства, които да получават социални помощи. "Семействата, които бяха потърсили социално подполагане най-вероятно са напуснали пределите на страната и към момента няма регистрирани бежански семейства".

Чакърова допълни,че размерът на целева помощ за този отоплителен сезон към момента остава непроменена и е в размер на  по 65,72 лв. за месеците от ноември до март включително като тя се изплаща на два транша. До 25 септември са подадени 1090 целеви помощи за отопление като 396 са за отопление на ел.енергия и 693 за отопление с твърдо гориво. Направени са 63 отказа за отпускане на помощта. Крайният срок за подаване на молби е 31 октомври.

Стана ясно, че са подадени и 890 броя целеви помощи за ученици.

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top