Старозагорци станаха част от кампанията “Чети с мен“

Градинката зад Драматичен театър „Гео Милев“ събра вчера около 50 любителя на книгите. Старозагорци се събраха, за да се включат в националнат инициатива, към която се присъедини  Община Стара Загора, Регионалната библиотека „Захарий Княжески“, Библиотека „Родина”, Регионалният инспекторат по образованието-Стара Загора, Фейсбук-групата „Пътуващите книги на „Какво четеш…“.

"Незнам дали тази инициатива ще продължи, но ние в Стара Загора сме решили да положим всички услилия за да популяризираме четенето", каза пред starozagorci.com един от организаторите в града на липите Олга Клисурова.

Тя допълни, че по време на голямото четене "ученици от ГПЧЕ" Ромен Ролан" окачиха книги, по едно дърво и четоха от тях на по-малки деца, което беше много положително".

Мотото на националната кампания за насърчаване на четенето е „Чети с мен, доведи приятел”. Събитието се провежда от Министерството на културата в партньорство с Министерството на образованието и науката и е под патронажа на президента на Република България Росен Плевненлиев.

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top