70% от еднократните помощи за наводнениете в старозагорско са изплатени

Изплатени са 137 души са подпомогнати в старозагорско след наводненията от 6 септември, когато вода заля селата южно от Стара Загора."Остават за обработване само 48 молби, които ще бъдат обработени в рамките на следващите няколко дни. Такава е ситуацията и във всички райони", каза днес при посещение в Дирекция по труда служебният министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.

Той е категоричен, че евентуалното увеличение на цената на тока от 1 октомври ще доведе и до повишаване на стойността на енергийното подпомагане на социално слабите домакинства "Не са предвидени ресурси за увеличение на енергийните помощи, но предстои актуализация на държавния бюджет, където са включени необходимите средства за подпомагане в зависимост от увеличението. Ако бъде, както се предвижда 10 %- с толкова ще се увеличат и енергините помощи за двата месеца- ноември и декември. Това ще бъде предвидено и в следващия бюджет за 2015 година за месеците от януари до март.", категоричен е Христосков.

Служебният министър коментира и наболялата тема с младежката безработица "Намалява макар и слабо безработицата и в частност младежката такава. Тя е над средната за Европейския съюз, но е много под равнището, което има в Испания, Португалия, Гърция и т.н. В момента по програмата ""Старт в кариерата" ще бъдат наети около 1500 души младежи, а в "Младежка гаранция" ще се включат над 8000 като очакваме с течение на времето проблемът да бъде изцяло решен и новата програма за младежка гаранция.", каза Христосков.

 

 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top