Архипастирски благослов за Христовата възраст на кмета Живко Тодоров

Архипастирски благослов за Христовата възраст на кмета Живко Тодоров

Света литургия с архипастирски благослов беше отслужена за 33-я рожден ден на Живко Тодоров от старозагорския митрополит Галактион в катедралния храм „Свети Димитър“.

На 21 септември кметът на Стара Загора навърши 33 години. На церемонията в храма присъства цялото общинско ръководство – заместник-кметовете Йордан Николов, Иванка Сотирова и Янчо Калоянов, председателят на Общинския съвет Емил Христов, секретарят Цена Велкова, както и много граждани.

След отческите благопожелания по повода, рожденикът получи диптих с осветените икони на Света Богородица и Иисус Христос Вседържател.

В поздравителния адрес, прочетен от митрополит Галактион, се казва, че „въпреки младостта, работата, успехите и изграденото име са тези, които най-добре говорят за Вас, за добрите Ви намерения и за Вашите качества и възможности, а те, повярвайте ни, не остават незабелязани и неоценени от широката общественост, за чието добруване и благоденствие Вие се трудите така усърдно.“

След края на службата кметът прие нафората по християнски обичай. Той беше поздравен сърдечно от присъствалите празничната литургия граждани на Стара Загора.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top