„Обичай ме, храни ме и не ме оставяй“

На 26 септемри ще се проведе първият Национален информационен ден за осиновяването в България. 14 града в страната са подготвили различни информационни инициативи, с които искат да насочат общественото внимание към темата за осиновяването, какви са предизвикателствата пред него, какво може да бъде променено, къде и как родителите и кандидат-осиновителите могат да получат подкрепа. Инициативата за провеждане на Национален информационен ден за осиновяването е на Българска асоциация Осиновени и Осиновители – БАОО и Национална мрежа за децата.

Стара Загора също ще участва. За целта Сдружение „Самаряни“, които от няколко години работят по темата „осиновяване“, като обучават кандидат-осиновители и провеждат свободни консултации във връзка с осиновителския процес, организират семейна интерактивна игра за осиновяване на плюшена играчка. Събитието ще се проведе  на 26 септемри, между 15:00 и 18:00 часа, на територията на Комплекс за социални услуги в Стара Загора (ул. „Христо Ботев“ №205).

Под надлов „Обичай ме, храни ме и не ме оставяй“ , деца и родители ще имат възможността да се запознаят с процеса на осиновяване отблизо и част от специалистите, които са въвлечени в него. Организаторите на играта са подготвили три предизвикателства  -„Проучването“, „Обучението“ и „Съдебната процедура“ , през които трябва да премине всеки участник, за да стигне до финала и да осинови плюшената играчка, която има най-силна нужда от него.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top