Училища и детски градини под липите готови за първия учебен ден

Учебните и детски заведения в Стара Загора са готови за първия учебен ден, обяви заместник кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова. „Подготовка за тази учебна година започна още с началото на миналата. Въпреки тежката обстановка от последните дни заради обилните дъждове нямаме оплаквания, специално в Стара Загора. В някои села има течове по покривите, но проблемите не са сериозни.

През тази година нямаме големи ремонти, които да са по капиталовата програма на общината, но много от учебните заведения умело инвестираха средства за подобряване на средата и на дворните пространства. Сменят се спортните съоръжения, правят се опити да се обезопаси пространството. Но големи проблеми, които да попречат на нормалното започване на учебния процес няма", коментира заместник кметът.

През тази есен в Стара Загора ще бъдат открити и две нови детски градини. В момента в електронната система могат да се подават заявления от родители, желаещи децата им да бъдат приети в някое от двете детски заведения. Условието е обаче те да се откажат от мястото си в друга градина, ако вече имат такова.

„В детската градина, която е в сградата на бившето Първо кметство има довършителни работи по дворното пространство, предстои и да назначим директори и персонал, но мисля, че ще се вместим във времето до края на септември. Очакваме и резултатите от класирането на децата, които ще са ясни в началото на следващата седмица", коментира още заместник кметът Иванка Сотирова.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top