Пламен Йорданов ще бъде втори след Лиляна Павлова, обяви Борисов

Попълниха се нови неизвестни в някои от партийните листи за региона

Четири дни след началото на регистрацията на партиите и коалициите за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври в Районната избирателна комисия-Стара Загора е регистрирана само една партия, това обяви за starozagorci.com председателят на РИК Таньо Брайков.

Още в понеделник своите кандидати за депутати обявиха ДПС. Oт тогава друга партия не е регистрирала своите кандидати за народни представители.
"Очакваме на 1 и 2 септември да се регистрират и останалите партии и коалиции", добави Брайков.

Листите си за Старозагорски регион вече обявиха Коалиция БСП - лява Бъгария и ПП АБВ.

В Казанлък днес Бойко Борисов обяви само второто място след това на водачката на ГЕРБ в Стара Загора Лиляна Павлова. Веднага след нея ГЕРБ издигат на 2-ра позиция за депутат младия си кадър и доскорошен депутат Пламен Йорданов. ГЕРБ още не са обявили окончателния състав и ред на листа си в региона. В средите на партията коментират, че се очаква в нея да влязат 3-ма казанлъчани, един от които да е на 3-то място, след Пламен Йорданов.

Репортер на starozagorci.com  се свърза с Янко Янков, областен координатор на ББЦ, който обяви, че в събота предстои национално заседание на партията в София. Именно там коалицията между Кънчо Филипов , земеделци на Бареков ще вземе  окончателните решения за подредбата на кандидат-депутатските листи. От  средите на партията се коментира, че водач в Стара Загора ще бъде Кънчо Филипов - лидерът на партия ЛИДЕР, който е старозагорец. Второто или третото място ще бъде за Янко Янков или съответно за коалиционния партньор в ББЦ - съветничката от Стара Загора Мария Динева. Янко Янков потвърди за starozagorci.com официално само имената на двамата казанлъчани, които влизат в листата на партията с кандидат депутати - лидерите тук Галин Георгиев и Пламена Блажева (на МББЦ).  Самият Кънчо Филипов също не пожела да кометира и потвърди пред наш репортер дали той ще бъде водач на листа на ББЦ в Стара Загора.

Още по-сложно е в друга голяма коалиция от партии - Реформаторския блок. Николай Александров, член на областният съвет на Реформаторския блок, каза за starozagorci.com, че предстои в събота събрание на национално ниво, веднага след което ще бъдат обявени водачите и номинираните за народни представители на коалицията. От област Стара Загора реформаторите ще бъдат представени на този национален съвет от двама казанлъчани - Николай Александров от СДС и Иван Лапчев - лидер на ДСБ.

Все още не е обявен и състава на листата на Патриотичния фронт - НФСБ и ВМРО. В тази листа начело официално обявен е тв водещия на СКАТ Димитър Байрактаров, очаква се второто място също да бъде за представител на НФСБ, а на третото място да бъде воеводата от Казанлък Чавдар Ангелов - лидер на ВМРО.

Крайният срок за регистриране на листите на партиите изтича на 2 септември, напомни Брайков.
 

starozagorci.com

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top