ББЦ прогнозират купуване на гласове на пармалентарните избори

В писмо до медиите днес областният координатор на България без цензура Янко Янков заяви, че "Партиите на статуквото се готвят за поредното купуване и манипулиране на изборите."

Повод за това обръщение на Янков са проведените консултации в Община Стара Загора, за определяне на състава на ръководствата и членовете в СИК. 

"След като не бе постигнато съгласие между партиите, на КП "България без цензура" служебно бяха дадени места в села с под 50 гласоподаватели и нито едно в секции с преобладаващо ромско население. Затова ние ще бъдем принудени да имаме отново по 5 застъпника и наблюдатели, за да следим за нарушения в изборния ден и за нормалното протичане на гласуването." се казва още в писмото.

Коментирай!

#1
Старозагорка - 2014-08-29 17:41:54

Ако си направите труда да разгледате протоколите от последните избори, по секции, ще видите много добре кои купуват гласове - в Лозенец партиите са подредени така: ДПС, БСП, ББЦ; в селата - някъде на първо място БСП, после ДПС и обратното. Сами си правете извода кой купува гласове, защото има секции, в които ББЦ изпреварва БСП /говоря за секции с преобладаващо населени от малцинствата/.

Още новини

Scroll To Top